Mitt vegetariska recept

Fisk och grönsaksrisotto.
2 schalottenlökar
runt 1 dl Zeta olivolja Classico
runt 3 dl Zeta casa Di luca
runt 2 dl vitt vin (helst torrt vin)
Typ 1 liter fiskbuljong, grönsaksbuljong eller kycklingbuljong för de icke vegetariska.
200-300 gram grön sparris (kokt)
en halv påse zeta grana padano ost, riven.
2 matskedar Zeta olivolja.
jag tar 3 dl skalade räkor (helst färska för mer smak)
tar runt en tredjedel av Babyspenat
Salt och peppar

Tillagningen av min GODA risotto

Värm buljongen i en kastrull för sig. Fräs löken mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg. Lägg i riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till att riset blandat sig väl med löken och känns torrt. Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Rör om hela tiden. Tillsätt den varma buljongen, lite i taget. Börja med 3-4 dl ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen. Rör om ofta och sänk värmen. Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong. Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd. Det tar ca 18-20 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 msk olivolja och parmesanost. Smaksätt med salt och peppar. Skär ner sparrisarna i mindre bitar. Stek dem hastigt i olivolja i en stekpanna.  Tillsätt räkorna och spenaten.  Salta och peppra. Vänd ner halva blandningen i risotton. Fördela risotton på tallrikarna, garnera med resten av blandingen och servera direkt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus